Vize Başvuru işlemleri başvurulan ülkeye göre bir çok farklılık göstermektedir. Bir ülkeden vize alabilmek için öncelikle kendinize uygun olan vize tipini seçmeli ve konsolosluğunun istediği evrakları uygun şekillerde teslim etmeniz gerekmektedir.
Ülkemizde pek çok vize başvurusu, yanlış ya da eksik doldurulan formlar, uygun olmayan belge sunumu, belgelerin gerektiği şekilde çevrilmemesi gibi nedenlerle geri çevrilmektedir.
Hizmetlerimiz:
1- Pek çok ülkenin vizesini almak için, bize müracat ettikten 1 - 2 gün sonra vizeniz hazır diyebiliriz.
2- Gerekli belgelerin hazırlanması konusunda, bize her zaman ulaşabiliyor istediğiniz her şeyi sorabiliyorsunuz. Bazen daha önceden hiç almadığınız belgeyi almak bile işkence olabiliyor. Bunun önüne geçmek için ayrıntılı şekilde sizi bilgilendiriyor, gerekirse telefon ya da mail yoluyla belgelerinizle biz de ilgilenebiliyoruz.
3- Başvuru Formu tamamlandıktan sonra, gerekli ödemeleri yapıyor, dosyanızda bulunması gereken evrakları sizinle birlikte tamamlıyoruz.
4- Belgeler tamamlandıktan sonra otel-uçak rezervasyonu, hazırlanması gereken dilekçeler, doldurulması gereken formları da dosyanıza ekliyoruz.
5- Randevu günü ve saatini ayarlamak için sizinle sürekli irtibatta olup, sizin için en uygun tarih ve saati ayarlamaya çalışıyoruz.
6- Artık yapmanız gereken tek şey beklemek oluyor. Vizeniz sonuçlanınca size bilgi veriyor, pasaportunuzu size teslim ediyoruz. Pasaportunuzu aldıktan sonra istediğiniz tarihte yolculuk yapabilirsiniz.
Pasaport Çıkarmak;Pasaport başvurusunun yaş ayrımı gözetilmeksizin şahsen yapılması gerekmektedir. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren pasaport başvurusu Nüfus Müdürlüklerine yapılmaktadır. Pasaport ücretini internetten veya bankalara yatırıp, yine internetten veya telefonla pasaport randevusu aldıktan sonra, nüfus müdürlüklerine 2 adet biyometrik fotoğraf ve TC Kimlik Kartınızla gitmeniz yeterlidir. Nüfus Müdürlüklerinde ilk olarak biyometrik veri işlemleri sağlanıyor, daha sonra biyometrik fotoğraf ve imza istenmektedir.
Schengen vizesi;Schengen Bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. Bu işbirliği vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır. Schengen’e üye ülkeler şunlardır; Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Yunanistan. Schengen vizesi, asıl gidilmek istenen ülkenin temsilciliğinden istenir. Birden fazla ülkeye gidilecek olması durumunda vize, ilk giriş yapılacak ülkeden istenmelidir. Schengen vizesi Schengen ülkelerinde her altı ay için bir çıkışta toplam 90 gün dolaşma hakkı verir. İlk defa Schengen vizesi alacak kişiler, başvurularını mutlaka şahsen yapmalıdır. Schengen ülkelerinin birinden verilmiş olan oturma izni, söz konusu belgenin geçerlilik süresi boyunca, ilgili ülkeye vizesiz giriş ve çıkış hakkı tanır. Vizenin verilmesi için gereken belgeler, Schengen alanına giriş yapıldığı ülkenin sınır makamları tarafından tekrar incelemeye tabi tutulabilir.
Yeşil Pasaport: 1 - 3 kadro dereceli devlet memurlarına, emeklilerine ve ailelerine verilen özel pasaporttur bu pasaport ile dünyanın birçok ülkesinde vizesiz seyahat yapabilirsiniz temini için ilgili kuruluşa müracaat edilmesi gerekir 4 adet fotoğraf, ikametgah senedi ve bakanlıktan 1 derecede görevli veya emekli olunduğunu belgeleyen dokümanlar.
Kimlere Vize Verilmez? Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.
Vize başvurularında nelere özellikle dikkat etmek gerekir? Vize başvurunuzu olabildiğince erken bir tarihte (örneğin, bir ay öncesinden) yapınız! çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması ülkeden ülkeye değişmekle beraber, 2 - 3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir.! vize başvurunuzda pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en az bir yıl olmasına özen gösteriniz. yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür! vize başvurunuz reddedilebilir red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadırlar!